Із Маріуполя на власному транспорті виїхали близько 30 тисяч людей – мерія

Міська рада Маріуполя повідомляє, що з заблокованого військами Росії міста на власному транспорті виїхали близько 30 тисяч людей.

«За останні дві доби маріупольці почали виїжджати на особистому транспорті з міста у бік Бердянська і потім на Запоріжжя. Загалом близько 6500 легкових машин вирвалися з обложеного Маріуполя. Частина людей вже дісталася Запоріжжя, де вони отримали необхідну першу допомогу в центрах підтримки. Всього з Маріуполя виїхало на власному транспорті близько 30 тисяч людей», – йдеться в повідомленні мерії у телеграмі.

Там додали, що ситуація у Маріуполі критична. «Місто – в блокаді вже 16 діб, більше ніж 350 тисяч маріупольців продовжують ховатися у сховищах і підвалах від безперервного обстрілу з боку російських окупаційних військ. У середньому на добу на місто скидається від 50 до 100 авіабомб. Руйнування колосальні, за попередньою оцінкою, близько 80% житлового фонду міста зруйновано, з них майже 30% – не підлягає відновленню», – йдеться в повідомленні.

Люди на приватних автомобілях залишають заблокований російськими військовими Маріуполь, 17 березня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У Кремлі вирішили «зрівняти із землею» Маріуполь – Верещук

Окремо у мерії згадали про те, що вчора внаслідок бомбардування знищено Драматичний театр і будівлю басейну «Нептун», де від постійних обстрілів ховалися сотні людей, переважно жінки, діти і люди похилого віку.

«Вчора і сьогодні, незважаючи на безперервні обстріли, наскільки це можливо, триває розбір завалів та порятунок людей. Інформація щодо постраждалих ще уточнюється», – заявили в міськраді.

У міській раді додали, що Збройні сили України «продовжують героїчно тримати оборону Маріуполя».

Військові РФ зможуть вести активні бої ще два-три тижні – Олексій Арестович ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Коли закінчиться війна, чого хоче Росія і чому захопити Маріуполь не вийде: інтерв'ю із Арестовичем

«Бої йдуть вже на околицях міста. Але українські захисники самовіддано борються за кожну вулицю», – йдеться в повідомленні.

Від 24 лютого, з самого початку масштабного вторгнення Росії в Україну, Маріуполь Донецької області перебуває під постійними обстрілами російської армії. Зокрема, російські військові обстріляли пологовий будинок, скинули бомбу на драмтеатр, де ховалися цивільні люди.

Із 3 березня українське місто фактично заблоковане російськими військовими. Внаслідок обстрілів у місті, як повідомляє місцева влада, немає електрики, зв’язку, газу, опалення і води.

Наслідки російських авіаударів та обстрілів на супутникових знімках: руйнування у Маріуполі, Харкові, Сумах, Чернігові
ФОТОГАЛЕРЕЯ:

Наслідки російських авіаударів та обстрілів на супутникових знімках: руйнування у Маріуполі, Харкові, Сумах, Чернігові

Свіжі супутникові знімки показують спричинені армією Росії руйнування у Маріуполі, Харкові, Сумах, Чернігові, а також розташування російських сил на території Білорусі

  • Поділитися на Facebook
  • Поділитися у Twitter
  • Поділитися у Telegram
  • Share on WhatsApp
  • Поділитися у WhatsApp
  • Надіслати листом

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment